logo         

» Kanapky
Bramborové kanapky s kaviárovou pastou

 Nakrájete uvařené brambory asi na 1cm vysoká kolečka.

Použijte kaviárovou pastu např. Kalles Kaviar Original a vymáčkněte dostatek na bramborová kolečka.

Pro zvýraznění kaviárové chuti můžete ozdobit černým kaviárem a snítkou kopru.

 


Křupavé kanapky s nakládaným sleďem

 Připravte si Leksands knäckebröd a nalámejte ho na malé kousky.

Kousky lehce potřete máslem (pokud máte - nejlepší je Lätta).

Vezměte dle chuti kousky nakládaného sledě a položte na nalámané kousky knäckebrödu.

Můžete ozdobit kaviárem a snítky kopru.

 


Švédské "tapas" s nakládanými sledi

Uvařte 4 malé brambory a 4 vajíčka. Nakrájejte na asi 1cm vysoká kolečka.

U vajíček seřízněte oba kulaté konce, aby tapas byli stabilní. 

Dle chuti vyberte různé druhy nakládaných sleďů a položte je na brambory a vajíčka.

Skvělou kombinací je brambora a sleď v hořčicové omáčce posypaný nakrájenou pažitkou nebo řeřichou.

Tapas můžete také ozdobit půlkou lžičky kysané smetany a jemně nakrájenou cibulkou.