logo         


Pravý švédský stůl v ČR!

Smörg?sbord

aneb opravdový švédský stůl poprvé v Chotěboři!

 

Dopřejte si jedinečný kulinářský zážitek – všechny švédské delikatesy na jednom místě

 

.

 

Sobota

 

12. dubna

od 17 hodin

 

žije ve Švédsku na ostrově Gotland, kde provozuje personální agenturu pro kuchaře a řezníky. Současně se zabývá i poradenstvím pro restauratéry, především z řad českých emigrantů, kteří provozují restaurace po celém Švédsku. Švédskou kuchyni se učil v restauracích ve Švédsku. V letech 2012 a 2013 působil jako privátní šéfkuchař na české ambasádě ve Stockholmu, kde vařil pro významné státní představitele.

šéfkuchař Jan Pavlík

 

 

Honzu Pavlíka jsem

měl tu čest poznat v době, kdy vařil jako šéfkuchař v mnou pronajatém horském hotýlku Kladenka v Krkonoších. Stali jsme se kamarády a jsme ve stálém kontaktu.

V roce 2013 jsem se stal manažerem restaurace Panský dům a spolu s Honzou jsme se domluvili na uspořádání akce zaměřené na švédskou kuchyni. Vaření je Honzova celoživotní láska, a jeho umění si přijďte ochutnat v sobotu 12. dubna od 17 hodin v Panském domě v Chotěboři.“ Martin Slanina – manažer restaurace Panský dům

 

 

Martin Slanina, Jan Pavlík a Václav Bauch, během společného působení v horském hotýlku Kladenka v Krkonoších

Smörg?sbord

aneb opravdový švédský stůl poprvé v Chotěboři!

Dopřejte si jedinečný kulinářský zážitek – všechny švédské delikatesy na jednom místě

 

.

 

Sobota

 

12. dubna

od 17 hodin

 

Součástí programu je i cestopisné vyprávění o Švédsku, včetně projekce fotografií v podání Václavy a Petra Čechovských

 

.

 

Vstupné na raut 495 Kč,

děti do 12 let sleva 50%

 

Provozovatel si vyhrazuje právo na zrušení akce při nedostatku zájemců. Pevně věříme, že k tomu nedojde, a budeme si moci společně vyzkoušet, jak opravdový švédský stůl vypadá a chutná.

Co během večera ochutnáte:

Losos filet, celý pečenýGravad lax – různé variace

HumrSmažený a nakládaný sleď

KrevetyLososový koláč

RaciKrevetový dort

Tradiční švédské masové kuličky Tradiční semlor s mandlovou náplní

PittypanaŠafránová palačinka z ostrova Gotland

Plněná vejce s kaviárema další delikatesy švédské kuchyně

Všechny originální švédské suroviny přímo ze Švédska doveze a na místě zpracuje do podoby švédského stolu šéfkuchař Jan Pavlík, který žije na ostrově Gotland na jihu Švédska.